Ervaringen van deelnemers

"Dit jaar heb ik voor de eerste keer deel genomen aan de moederretraite. Ik kan me nog herinneren hoe spannend ik het vond. Ik wist eigenlijk niet wat me te wachten stond. Verrast door de lange periode van stilte dacht ik nog: Kan ik dit wel volhouden.... Maar wat heeft dat weekend mij een energie en inzichten gegeven. Ik kan nog steeds vol vuur vertellen over wat dat weekend met mij gedaan heeft. Een ervaring die ik nooit had willen missen. En... graag nog eens over zou willen doen."


"De stilte, ik zag er wel wat tegenop, maar het geeft zo'n weekend veel meer diepgang en het is echt een verrijking voor jezelf."


"De stilte...heerlijk, weldadig om je in de stilte onder te dompelen!"


"Alleen als je stil bent hoor je de ander praten. Alleen als ik stil ben heb ik de kans te horen wat God mij zeggen wil. De stilte was presentie van de Vader. De stilte was de verbondenheid met elkaar. De stilte was het gezang van de vogels en het gelach van anderen. Als je niet met woorden communiceert, dan moet je die ander aankijken en dan ontdek ik hoe mooi die ander is, dat ik en die ander gelijk zijn, mensen van God gewild en bemind, mensen op weg naar Hem."


"Ik had al langer het verlangen om mijn relatie met God te verdiepen. Daarvoor was het voor mij
belangrijk even mijn eigen drukke gezin uit te gaan om in het klooster in sfeer van gebed tot rust
te komen en ik heb het als zeer positief ervaren."


"De conferenties vond ik heel goed, dat droeg zeker bij aan het succes van de retraite; goed qua lengte, duidelijk afgebakend en gericht op de realiteit van een moeder in haar gezin. Ook de vragen die je meekreeg om eens over na te denken. Het geheel was ook Bijbels en puur, zonder allerlei populaire items erbij."


"We werden prima verzorgd met eten, drinken en een eigen kamertje.Vooral de liefdevolle zorg
en aandacht van de zusters hebben me bijzonder geraakt."


"De locatie is heerlijk: de rust die in het klooster heerst, de vriendelijke zusters, het heerlijke eten, de kamer is goed en voldoet aan het doel. De prijs/kwaliteitverhouding is zeer gunstig."


"Er is veel gezegd dat ik wil overdenken en verinnerlijken."


"Priester deed het prima, goed programma samengesteld voor de doelgroep".


"Ik ben blij dat ik geweest ben. Ga zo door, ik ga ook andere moeders enthousiast maken!"


"Ik vind het heel bijzonder dat jullie begonnen zijn met het organiseren van de moederretraites. Jullie geven moeders de kans om Gods liefde heel intens te ervaren zodat die dan ook weer doorgegeven kan worden. Mag God hetgeen jullie doen rijkelijk zegenen."


"Ik heb het als een "geweldig iets" ervaren, écht waar! Ik vond het (als oudste mama) mooi om al die jonge mama's zó met hun geloof om te mogen zien gaan: zó enthousiast biddend, zingend en luisterend bij elkaar zijn. En toen we  weer mochten praten, kon ik het dan ook niet laten om tijdens het middagmaal aan enkele moeders te vragen, hoe zij toch zo tot deze groei in hun geloof gekomen waren. Het zijn hele fijne gesprekken geweest. En toen ik thuis kwam, heb ik dit alles dan ook aan mijn man en kinderen verteld en dit leidde ertoe dat zij op hun beurt ook weer erg enthousiast hierover waren. Kortom: deze moederretraite is een echte aanrader, je komt er als herboren vandaan!"


Een vader: "Het was fijn om als vader een weekend te ervaren wat het is om "moeder" te zijn. Deze retraite was goed voor haar en mij; zij kwam met hernieuwde energie weer thuis."